08 Jun 2017 PO Östergren

Full aktivitet till Medevimässan i augusti!

Medevimässan, augusti 2017

Det känns inspirerande att få skriva sommarens första blogg. Det har varit en intensiv men intressant jobbperiod i mässans tecken som har pågått i flera månader. Vi kommer, för de som inte känner till det, att genomföra steg två i Medevimässans vidareutveckling. Detta innebär att vi nu har skapat en samlingsplats där många tunga institutioner kan träffas och debattera. 

Klara för detta är Naturvårdsverket, Länsstyrelsen LRF och våra två jägarförbund MF.

SPONSORER: Vi är både glada och stolta över att kunna presentera VOLKSWAGEN som vår stora HUVUDSPONSOR. Under veckan fylldes det sedan på med SAUER och TORSBO HANDELS AB samt POLARIS  som samtliga blev våra sponsorer och utställare.

UTSTÄLLARE: Många av fjolårets utställare bokade sig för årets mässa redan efter förra årets mässa. Dessa såg vilka möjligheter som mässan kunde erbjuda sina utställare och vilken service mässan gav utställarna. Detta är vi tacksamma för, och det stödet gjorde det ännu mer inspirerande att söka nya och intressanta utställare och detta sökande har gått över all förväntan. Det blir många nya utställare inom bla. konfektion, där jag med glädje hälsar, Edvardson Sweden AB och Hans – Åke Edvardson mycket välkommen. Företaget tillverkar mycket unika Vadmalskläder samt olika skinnprodukter, allt av högsta kvalité. 

På fiskesidan blev det klart att UPPLEV från Linköping blir vår utställare med sitt stora utbud och kunskap. Det blir en stor tillgång för alla fiskeintresserade. 

Upplev, Vätternvårdsförbundet – Samförvaltning Fiske och Motala Båtvarv kommer att helt invadera den natursköna Udden. Här kommer det att finnas möjlighet att stilla såväl hunger som törst. 

Nytt för i år är att det kommer att erbjudas gratis transfer mellan de två stora mässområdena till gagn för de som av någon orsak inte vill gå denna sträcka. 

I skrivande stund blev det klart att Gyttorp kommer att ha premiärvisning av ett nytt vapen under mässdagarna och dom kommer också att sponsra Vidderna Jakt & Utbildnings monter med ammunition till nybörjarskyttet: Pröva på Jägarexamensduvan.

MEDEVI BRUNN AB: Det är med stor glädje jag kan konstatera att Medevi Brunn renoveras och förfinas i en takt som minst sagt är imponerande. Ett stort tack till VD Åsa Ahlin och den kunniga och kreativa styrelsen för denna positiva förvandling, och ett stort tack för att Medevi Brunn blir en av våra sponsorer. 

Till er som tänker besöka mässan, och önskar att se hela mässans utbud och aktiviteter, vill jag råda till att boka rum och matpaket snarast så ni kan få ströva runt i denna förtjusande miljö under två upplevelsefulla dagar.

Mässarbetet fortgår och jag ligger i slutförhandling med några mycket stora företag och institutioner som kan komma att tillföra mässan många intressanta inslag i vår målsättning att bygga vidare på det Medevimässan står för, kunskap och upplevelser i en fantastisk miljö och utan avgifter.

Hälsningar

PO Östergren, Mässgeneral