Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

En mässa för barn om djur och natur

Barn är vår framtid och vi som vuxna lånar enbart naturen utav våra barn. Det innebär att vi måste vara rädda om miljön och värna om djur och natur. Medevimässan vill lyfta detta ämne, inspirera och utbilda våra barn för att förbättra förståelsen för vår natur.

Lekia i Motala

Lekia ansvarar för Medevimässans Kids Club och kommer finnas på mässan för att ta emot alla unga besökare. Hos dem hämtar ni skattkartan till alla roliga utställare med barnaktiviteter. Ni kommer även kunna rita/måla ansiktsmasker och hitta "gosedjur" samt mycket mer.

PYSSEL - För de som tröttnat på skytte , pilbågar och andra aktiviteter så finns det alltid lite lugnt pyssel hos Lekia och Kids Club.

KANINER - Kom och hälsa på hos de gulligaste djuren på mässan. Ni får garanterat en sötchock när ni klappar dessa små dunbollar.

HUNDAR - Kanske att det här ändå är det sötaste djuret på mässan... det finns massor av hundar att träffa, klappa och lära sig mer om.

SMIDE - Prova konsten att smida din egen kniv eller annan fin detalj. Utanför hantverkshuset går det hett till.

Luftgevärsskytte & Skyttesimulator för barn

Svenska jägarförbundet erbjuder luftgevärsskytte för barn och med vårt elektroniska Älgskytte bjuder Volkswagen på skyttetips och en mässtävling. Priser i tävlingen presenteras närmare mässan. Ansvarig på plats är Tord Wiksten, fd. Skidskytt, 13 år i landslaget, 3 OS, 1 OS-brons(-92). Tord jobbar idag som Skidskyttekommentator på Eurosport, eget företag med skytteaktiviteter, föreläsningar och utbildningar i skytteteknik.

PILBÅGE SKYTTE - Lär dig skjuta pilbåge som Robin Hood.

MAT & BOENDE - För er som vill ta med barnen på en hel helg finns det möjlighet att boka boende. På mässområdet finns det gott om mat och dryck. På menyn finns det alltid något för barnen.

MAT OCH BOENDE

Boka en heldag eller varför inte hela helgen uppe i Medevi norr om Motala. Förutom barn och familjeaktiviteter finns utställare, boende och ett mattorg där alla magar kan mättas med något gott från naturen.

Anicura, djursjukhuset i Kumla

Lilla Veterinärskolan, barnen får gå veterinärskolan med egna eller våra gosedjur och får sedan diplom för genomförd aktiviteter. 

Skog och Ungdom - är Sveriges enda ungdomsorganisation för Dig som är intresserad av skogen som resurs.

Vi erbjuder dig flera intressanta, lärorika och roliga aktiviteter i vår monter:

  • Yxkastning
  • Blåsrör
  • Pilbåge
  • Lekar
  • Prova tända eld med tändstål
  • Tävlingar

Lördag: Hela dagen Prova på aktiviteter med godis och små priser ifall man lyckas att tex tända eld med tändstålet, träffa mitten av tavlan etc.
11.00-12.00 Lekar
14.00 Tävling, längdkast med fiskespö vuxenklass och barnklass

Söndag: Hela dagen Prova på aktiviteter med godis och små priser ifall man lyckas att tex tända eld med tändstålet, träffa mitten av tavlan etc.
11-12 Lekar
14.00 Tävling Stövelkastning (Fixa stövel och priser) Vuxenklass och barnklass

Varmt välkommen till vår monter!

Utställare och aktiviteter

LÄRANDE GENOM LEK

Även i år satsar vi på att inspirera barnen att lära mer om djur & natur.
De får ett alldeles eget område på mässan med anpassade aktiviteter.
Detta är ett led i vår strävan att alla, oavsett ålder och kön, skall ha lärt sig något viktigt och intressant genom ett besök på Medevimässan.

Sportfiskarna, Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund

”Bygg ditt egna fiskedrag tillsammans med Sportfiskarna!”
Välkomna alla barn och unga med era vuxna till Sportfiskarnas tält! Där kommer ni tillsammans med våra duktiga ungdomsledare få lära er hur ni bygger egna fiskedrag. Alla barn som deltar får ett gratis medlemskap i Sportfiskarna och en massa spännande tips och trix. Ni får självklart ta hem fiskedraget ni byggt. Vi ses!

Vesslans verktyg

I Vesslans monter hittar du mycket naturtrogna gosedjur. De har ett flertal hundraser och där kan du tävla genom att gissa på vilken hund som de har med i tävlingen.

Kite Optics - fågelskådning

Guidningar Fågelskådning  Barn och vuxna
Lördag : 11, 13, 15   Söndag 11, 13

Kite Optics  anordnar guidningar  i närområdet för barn och  vuxna. Kikare finns att låna och  guidningen är givetvis kostnadsfri. Tanken  är att dig som  besökare möjlighet att prova på  fågelskådning och en insikt om fåglar i vårt närområde. Den guidade  turen tar ca 1 timme. Susanne Stilling är en mycket erfaren fågelskådare och aktiv i Rapphönorna som är ett  nätverk för kvinnliga fågelskådare i Sverige.

Fotograf Jan Karlsson, Oxelösund

Vill du vara delaktig i mässan? Vi söker nu volontärer till Team Medevimässan 2020.

Var med oss på resan för att skapa en samlingsplats där vi kan verka för ett hållbart samhälle. Kontakta PO för information!

MEDEVIMÄSSAN

Mässan är en aktivitets- och upplevelsemässa som täcker det mesta inom hund, jakt, fiske, vapen, friluftsliv, skytte, marin och natur. Utöver detta erbjuder mässan roliga, intressanta aktiviteter och spännande föredrag.

FRI ENTRÈ

Mässan hålls i natursköna Medevi Brunn, Nordens äldsta hälsobrunn, som ligger längs Rv50, mindre än 2 mil norr om Motala. Tack vare våra utställare och partners kan vi erbjuda alla besökare fri entré under samtliga mässdagar.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIA

”facebook icon” ”instagram icon”

HEMSIDAN:   » Om cookies  » Sitemap    © Medevi Mässan AB