Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mässa hund, hundvård och hundtillbehör

Medevimässan erbjuder ett brett utbud av utställare inom kategorin hund, hundvård och hundtillbehör. På plats i Medevi Brunn kan du träffa veterinärer, hundpsykologer, försäkringsbolag och hundtränare. Vi har inte bara jakthunden i fokus utan alla typer av hundar. Deras välmående står i centrum, de är ju trots allt människans bästa vän.

MEDEVIMÄSSAN INFORMERAR

På 2018 års mässa var det ca 30 hundutställare. Många olika raser, uppvisningar, föreläsningar och dessutom bjöds det på hundparader till besökarnas stora glädje. Vi hoppas på ett liknande antal hundutställare även till hundmässan 2019.
Gittan Engberg, GittanHundpsykolog svarar bl.a på frågor om oönskade beteenden hos hundar. 
Utöver hundar så erbjuder vi på mässan 2019 ett område för kaniner. Det kommer finnas ett stort utbud av olika raser att titta på. Har vi tur så kan det bli kaninuppvisning för de små.

Utställare hundmässa 2019 - en del av Medevimässan

Ett axplock av utställare på hundmässa 2016 - 2018

Berner Sennerhund

Berner sennenhund eller berner sennen är en stor hundras som har sitt ursprung i kantonen Bern i Schweiz. Den är en av fyra sennenhundar från de schweiziska Alperna.

Australian shepherd

Australian shepherd är en hundras som trots sitt namn härstammar från USA. Det är en brukshund med goda vall- och vaktinstinkter. Aussien hör till de populäraste hundraserna i Frankrike och Belgien.

Tysk jaktterrier

Tysk jaktterrier är en hundras från Tyskland. Denna terrier är en mångsidig jakthund inte bara som grythund utan även som kortdrivande hund på klövvilt och som ställande hund på vildsvin.

Wachtelhunds-klubben Östergötland

Wachtelhunden är en hundras från Tyskland. Den är av spanieltyp och räknas till de stötande hundarna men är en mer mångsidig jakthund.

Norsk buhund

Norsk buhund, är en norsk hundras av spetstyp. Bland de nordisk spetsarna räknas den till de vallande spetsarna. Traditionellt har den varit gårdshund och fårvallare. Tack vare sin korta och kompakta kropp, klarar den sig bra i svår terräng.

Veterinär Ingrid Wennerlund

Ingrid är legitimerad veterinär sedan 1999, och startade 2004 Sellvens smådjursklinik. Har bland annat gått ESAVS, the European Scool for Advanced Veterinary Studies. Vidareutbildad och verksam inom odontologi (tänder) för hund och katt sedan 2005. Ingrid har jagat sedan 2012 tillsammans med maken och borderterriern Vittra.

Östergötlands Dreverklubb

Drever är en hundras från Sverige. Den är en drivande hund som driver rådjur, hjort, hare och räv.

Posavski gonic

Posavski gonic är en hundras av typen stövare, uppkallad efter regionen Posavina i Kroatien, och en av flera stövarraser med ursprung från Balkanhalvön som tidigare ofta gick under benämningen balkanstövare.

Munsterländer

Kleiner münsterländer är en hundras med ursprung i Münsterland i Westfalen i Tyskland. Den är i första hand en stående fågelhund av spanieltyp, men i ursprungslandet används den även som allroundjakthund.

Jaktlabrador

Labrador retriever är en hundras från Storbritannien. Den är uppkallad efter Labradorhalvön i Québec och Newfoundland och Labrador i Kanada.

(Djurverkstan hundmassage och friskvård)

Gonczy polski

Gonczy polski är en hundras från Polen. Den är en drivande hund av braquetyp. Rasen används till drevjakt på framförallt vildsvin och hjort. Rasen finns beskriven sedan 1819.

DOGWORKS.SE

Den mest efterfrågade kursen handlar om relationen mellan hunden och människan. Under en eller två dagar lär jag ut mitt sätt att kommunicera så att viljan hos hunden att lyssna och följa blir bättre. I paketet finns en rad olika kommandon, nya och gamla, men framför allt tekniker som gör samspelet enklare. Jag jobbar med att dela ut verktyg som fungerar för varje individ.

Husse.se

Hälsosam livsstil för hundar, katter och hästar.

Bayersk Viltspårhund

Bayersk viltspårhund är en hundras från Tyskland. Den är en viltspårhund med traditionellt användningsområde som ledhund för högviltsjakt och som eftersökshundar för skadat vilt.

Jack russell

Jack russell terrier är en hundras med ursprung i England men med Australien som officiellt hemland. Den är en terrier och grythund. Jack Russell terrier har gemensamt ursprung med parson russell terrier men är till skillnad från denna kortbent.

Jämthund

Jämthund är en hundras från Sverige. Den är en nordlig jaktspets vars främsta användningsområde är älgjakt. Den är Sveriges och Finlands vanligaste älghund och en av de populäraste hundraserna över huvud taget i dessa båda länder.

Taxklubben Östergötland

Taxklubben Östergötland kommer även i år att förevisa grytprov.

Svenska Pedagoghunds-institutet

Hos oss får du som utbildar dig en skräddarsydd utbildning där vi tar hänsyn till dig och din hunds behov. Vi utbildar hundteam för vård, omsorg och skola.
Vi utbildar också Beteende Coacher /vår uppskattade hundpsykolog utbildning. BeteendeVetare Hund är vår teoretiska utbildning kring hundens beteende, inlärning och språk.

Chesapeake bay retriever

Chesapeake bay retriever är en hundras från USA. Som namnet anger är den en retriever, vilka alla är apporterande fågelhundar.

Collie

Collie är en hundras från Skottland i Storbritannien. Den räknas till vallhundarna och brukshundarna, men är vanligast som sällskapshund. Collien har hört till de populäraste hundraserna i flera länder.

Korea jindo

Korea jindo dog är en hundras från Sydkorea. Det är en spetshund som funnits i en isolerad population på ön Jindo. Det finns ingen skriftlig dokumentation om rasens ursprung. Den har använts som vakthund och jakthund och är en utpräglad enmanshund

Amstaff

American staffordshire terrier, i dagligt tal kallad amstaff, är en hundras från USA. Amstaffen godkändes 1936 av American Kennel Club.

Beagle

Beagle är en hundras från Storbritannien. Den är liten drivande hund av braquetyp som står nära foxhound och harrier och är vanlig som sällskapshund. I en undersökning 2012/2013 utnämndes beaglen till en av världens tio populäraste hundraser.

(Jippikajejs kennel)

Djurskyddet Östergötland

Länsstyrelsen är den myndighet som ansvarar för djurskyddskontrollen i länet och Jordbruksverket är central tillsynsmyndighet. På Länsstyrelsen i Östergötland arbetar djurskyddsinspektörer och byggnadskonsulenter med djurskydd.

Jakthundsför-säkring med fria besök hos FirstVet

Har du svenskt jaktkort och jagar med din hund? Då kan du teckna Svedeas prisvärda jakthundsförsäkring – helt anpassad för hundar som tränas för eller används i jakt. Fri flytträtt, slopad karens och fria besök hos den digitala veterinärkliniken FirstVet. Besök våran monter på Medevimässan och se vad just din försäkring skulle kosta.

Vill du vara delaktig i mässan? Vi söker nu volontärer till Team Medevimässan 2019.

Var med oss på resan för att skapa en samlingsplats där vi kan verka för ett hållbart samhälle. Kontakta PO för information!

MEDEVIMÄSSAN

Mässan är en kunskaps och upplevelsemässa som täcker det mesta inom hund, jakt, fiske, vapen, friluftsliv, skytte, skog, marin och natur. Utöver detta erbjuder mässan roliga, intressanta aktiviteter och spännande föredrag.

FRI ENTRÈ

Mässan hålls i natursköna Medevi Brunn, Nordens äldsta hälsobrunn, som ligger längs Rv50, mindre än 2 mil norr om Motala. Tack vare våra utställare och partners kan vi erbjuda alla besökare fri entré under samtliga mässdagar.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIA

”facebook icon” ”instagram icon”

HEMSIDAN:   » Om cookies  » Sitemap    © Medevi Mässan AB