Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Sportfiskemässa - sportfiske är stort och intresset ökar kraftigt

13 Jan 2019 | Publicerad av P Andersson

Sportfiskemässa som går på Elmia den 29-31 mars 2019 är den största mässan i Sverige inom sportfiske. Vi på Medevimässan anser att detta är ett väldigt bra evenemang. På sportfiskemässor träffas människor med gemensamma intressen för att titta på nyheter, prova på aktiviteter, tävla, titta på båtar och boka fiskeresor. Sportfiskemässan har dessutom ett flertal starka samarbetspartners som lyfter evenemanget för besökaren. 2018 slog mässan nytt rekord på Stockholmsmässan och hade över 15 000 besökare!

Sportfiske är stort! I Sverige är det över 2 miljoner som sportfiskar någon gång årligen. Sportfiske är en av Sveriges viktigaste fritidsaktiviteter. Sverige har unika möjligheter för sportfiskare att fiska. Stor artrikedom finns runt om i våra Svenska vatten, allt från öring, röding och harr i fjällen till  gädda och abborre i  insjöar och exotiska havsfiskar i Västerhavet.

Medevimässan satsar på sportfiskemässa

Vi på Medevimässan anser även att Sportfiskemässan behöver en kompletterande mässa som inte bara fokuserar på stort antal besökare.
Med de möjligheter som Medevimässan och miljön i Medevi Brunn erbjuder kan vi möta det växande intresset av fiske i alla dess former.  Sportfiskemässan arrangeras för tolfte gången och är Sveriges största mötesplats för alla sport- och flugfiskare. Medevimässan, en jakt-, fiske- och friluftsmässa arrangeras för fjärde gången i augusti 2019. Intresset är stort från såväl utställare som besökare och på 2019 års Medevimässa blir det större fokus på fiske, föreläsningar och prova-på-aktiviteter för hela familjen. Medevimässan fokuserar på kvalitet och erbjuder aktiviteter för hela den fiske- och friluftsintresserade familjen.

Vidare har Medevimässan uttalade ambitioner att öka intresset för sportfisket och främja fiskevård. Bland annat utdelas ett nyinstiftat stipendium för ungdomar som under året utfört ett utmärkande och bra arbete med miljövård. Mässan har genom åren vuxit både vad gäller utställare och besökare och är nu en av jakt- och sportfiskebranschens stora årliga event.

Fiskeglädje & fiskevård

Medevimässan stöttar fullt ut de värden som sportfiskeorganisationen Sportfiskarna uttalat. Sportfiskarna är den enda organisationen i Sverige som har fullt fokus på livet under vattenytan.  Gemensamt med dem anser vi på Medevimässan att det är viktigt att lyfta följande punkter - vilket vi gör via utställare, kunskapstorg, föredrag och debatter:

  • värna och vårda vattnen 
  • verka för livskraftiga bestånd i friska vatten 
  • sätta vattenmiljö- och fiskevård i centrum för all verksamhet 
  • värna och vårda fiskbestånden och motverka alla former av överexploatering 
  • skapa opinion i samhället för sportfiske och fiskevård 
  • genom ungdomsverksamhet stimulera fiske- och naturintresse 
  • initiera och stödja forskning i fiske-, vatten- och miljövård

FAKTA SPORTFISKARNA

Sportfiske är en av Sveriges viktigaste fritidsaktiviteter. En SCB-undersökning från hösten 2014 visar att 1,6 miljoner svenskar i åldern 16 – 80 år fiskar varje år.  Lägg till det alla barn och ungdomar och siffran överstiger två miljoner. De sammantagna utgifterna är runt 6 miljarder kronor årligen. I slutet av 2017 organiserade Sportfiskarna fler än 60 000 sportfiskare. En av förbundets viktigaste uppgifter är att se till att barn och unga får möjlighet att fiska.  Sportfiskarna tar varje år ut 10 000-tals barn och unga på fiske och förmedlar samtidigt grunderna i allemansrätten.  Huvuddelen av främjandearbetet sker ute i de 400 ideella föreningar som är anslutna till förbundet.

Källa: Sportfiskarna. 

På Medevimässan - sportfiskemässa i augusti varje år får ni information om sportfiske och sportfiskeutrustning.

En av utställarna under sportfiske är Custom Baits Sweden

De har med sig sina kreativa fiskebeten och visar på plats hur du själv kan designa ditt drömbete. De tillverkar beten med företags-logotyper, föreningsemblem eller andra motiv. Alla beten görs för hand i trä, oftast återvunnen abachi, som blyas till önskad vikt/funktion. Tailarna de använder kommer från olika tillverkare, oftast från Svartzonker om inget speciellt önskas. Sportfiske är roligt och kreativt vilket vi under sportfiskemässan vill visa dig.

Vill du vara delaktig i mässan? Vi söker nu volontärer till Team Medevimässan 2020.

Var med oss på resan för att skapa en samlingsplats där vi kan verka för ett hållbart samhälle. Kontakta PO för information!

MEDEVIMÄSSAN

Mässan är en aktivitets- och upplevelsemässa som täcker det mesta inom hund, jakt, fiske, vapen, friluftsliv, skytte, marin och natur. Utöver detta erbjuder mässan roliga, intressanta aktiviteter och spännande föredrag.

FRI ENTRÈ

Mässan hålls i natursköna Medevi Brunn, Nordens äldsta hälsobrunn, som ligger längs Rv50, mindre än 2 mil norr om Motala. Tack vare våra utställare och partners kan vi erbjuda alla besökare fri entré under samtliga mässdagar.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIA

”facebook icon” ”instagram icon”

HEMSIDAN:   » Om cookies  » Sitemap    © Medevi Mässan AB