Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Medevimässans miljöstipendium för ungdomar

Under mässan 2019 delas första stipendiet ut till en ungdom eller ungdomsorganisation som under året gjort en positiv insats i syfte att förbättra jakt-, fiske- och miljö i Sverige. Medevimässan delar årligen ut en summa om 10.000 kr att nyttja till fortsatt verksamhet.

Medevimässan värnar om miljön, ett hållbart leverne

Medevimässans stipendium är en gåva och delas ut till en individ, grupp eller organisation för att stödja dennes eller deras gärningar. Det kan röra sig om en insats för miljön, att som volontär städat en strand, rensat sjöbotten i en badvik eller drivit en blogg i syfte att förbättra miljön. Det kan även vara en god gärning som främjar jakt- och fiskevård. Det kan vara ungdomssektionen i en fiskeklubb som arrangerar läger för funktionshindrade eller människor i utanförskap. Medevimässan vill verka för att stimulera friluftsliv, ett hållbart leverne och en sund miljö.

Stipendiet delas ut under mässan 2019

Under mässan 17-18 augusti 2019 kommer stipendiet delas ut av mässgeneral PO Östergren på scenen. Vi behöver dock din hjälp att hitta och nominera presumtiva stipendiater. Mässledningen ansvarar för utvärdering av inkomna förslag och föreslår fem som nomineras till slutlig utvärdering. En jury bestående av myndigheter och utställare utser därefter den kandidat som erhåller stipendiet. 

Regler för stipendiet

De nominerade som kommer till jurynominering meddelas regler för mottagande, användande samt förutsättningar i god tid innan mässan. Sista dag för att nominera en kandidat är 31 juli 2019.

FAKTA:

Vad är egentligen ett stipendium?

Kortfattat kan man säga att det är pengar som delas ut till en person eller organisation för att främja ett ändamål. Ofta delas stipendier ut av stiftelser men vem som helst kan egentligen dela ut ett stipendium. Det är tex vanligt att företag och branschorganisationer delar ut stipendier. 

Ett stipendium är en gåva för att stödja en god gärningar. Stipendier delas oftast ut för att täcka framtida kostnader som mottagaren kan tänkas ha. Vissa stipendier delas också ut som pris för särskilda insatser som en individ eller grupp har gjort på ett visst område.

Vill du vara delaktig i mässan? Vi söker nu volontärer till Team Medevimässan 2019.

Var med oss på resan för att skapa en samlingsplats där vi kan verka för ett hållbart samhälle. Kontakta PO för information!

MEDEVIMÄSSAN

Mässan är en kunskaps och upplevelsemässa som täcker det mesta inom hund, jakt, fiske, vapen, friluftsliv, skytte, skog, marin och natur. Utöver detta erbjuder mässan roliga, intressanta aktiviteter och spännande föredrag.

FRI ENTRÈ

Mässan hålls i natursköna Medevi Brunn, Nordens äldsta hälsobrunn, som ligger längs Rv50, mindre än 2 mil norr om Motala. Tack vare våra utställare och partners kan vi erbjuda alla besökare fri entré under samtliga mässdagar.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIA

”facebook icon” ”instagram icon”

HEMSIDAN:   » Om cookies  » Sitemap    © Medevi Mässan AB